ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TAVUK PAÇASI

Tavuk Paçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Paçası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Terbiye için

  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Tavuk Paçası Nasıl Yapılır?

Leziz çorba tarifleri iftar sofralarınızın güzel başlangıcı olacak. Tavuğu yıkadıktan sonra 6 su bardağı su ile haşlayın. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alın. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız suyu ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Çorba koyulaşınca, kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerini, tuz, karabiber, limon kabukları ve ezilmiş sarımsakları ilave edin.

Ayrı bir yerde limon suyu ile yumurtayı iyice çırpın. Çorbadan azar azar alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye ekleyin. Üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!