ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KÖZLENMİŞ KESTANELİ EKMEK

Közlenmiş Kestaneli Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Közlenmiş Kestaneli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 15 kestane
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1/4 tatlı kaşığı taze muskat rendesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı kestane unu
  • 4,5~5 su bardağı ekmek unu
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 1/4 su bardağı bal
  • 125 g tuzsuz tereyağı
  • 3 yumurta

Közlenmiş Kestaneli Ekmek Nasıl Yapılır?

Kestanelerin üzerine çizik atıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca kabuklarını soyup iri doğrayın. Maya, muskat rendesi, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı ekmek ununu geniş bir kapta karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde su, süt, bal ve tereyağını karıştırarak hafif ısıtın. Sıvı karışımla kuru karışımı karıştırıp bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Yumurta, doğradığınız kestaneler ve kalan unu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alarak yoğurup üzerini streç filme sarın ve 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp iki eşit bezeye ayırın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine bıçakla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!