ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KETEN TOHUMLU VE ÇEKİRDEKLİ EKMEK

Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 320 ml ılık su
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 225 gr un
  • 155 gr tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 55 gr keten tohumu
  • 55 gr ay çekirdeği içi
  • 45 gr kabak çekirdeği içi

Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, şeker, keten tohumu ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık suyu ekleyerek karıştırın ve 10 dakika yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içlerini ekleyip 3-5 dakika daha yoğurun.
  • Hamuru hafif yağlanmış bir kaba aktarıp üzerini örtün ve 1.5-2 saat mayalanmaya bırakın. Baton ekmek/ kek kalıbını yağlayın.
  • Hamuru unlanmış zeminde birkaç dakika yoğurup kalıbın içine yerleştirin. zerini streç film ile kapatın ve kabarıncaya  kadar bekletin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun üzerinden streç filmi kaldırıp fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Ev yapımı klasik çekirdekli ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!