ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KETEN TOHUMLU VE ÇEKİRDEKLİ EKMEK

Keten tohumlu ve çekirdekli ekmek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keten tohumlu ve çekirdekli ekmek tarifi için malzemeler

  • 320 ml ılık su
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 225 gr un
  • 155 gr tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 55 gr keten tohumu
  • 55 gr ay çekirdeği içi
  • 45 gr kabak çekirdeği içi

Keten tohumlu ve çekirdekli ekmek Nasıl Yapılır

Un, tuz, şeker, keten tohumu ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık suyu ekleyerek karıştırın ve 10 dakika yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içlerini ekleyip 3-5 dakika daha yoğurun. Hamuru hafif yağlanmış bir kaba aktarıp üzerini örtün ve 1.5-2 saat mayalanmaya bırakın. Baton ekmek/ kek kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış zeminde birkaç dakika yoğurup kalıbın içine yerleştirin. zerini streç film ile kapatın ve kabarıncaya  kadar bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun üzerinden streç filmi kaldırıp fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Ev yapımı klasik çekirdekli ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.