Çekirdekli Ekmek

Çekirdekli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çekirdekli Ekmek için

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 300 ml ılık su
  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g çavdar unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 120 g Ay çekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 50 g susam
  • 50 g haşhaş tohumu
  • 75 ml pekmez

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kepek
Çekirdekli Ekmek

Nasıl Yapılır

Maya ve suyu bir kasede karıştırıp 15 dakika bekletin. Unlar ve tuzu geniş bir hamur yoğurma kabına alarak harmanlayın. Mayalı karışımı ilave edip yoğurun. Ay çekirdeği içi, kimyon tohumu, susam, haşhaş tohumu ve pekmezi ilave edip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp 40 dakika daha dinlendirin. Üzerine kepek serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo