ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ ÇEKİRDEKLİ EKMEK

Çekirdekli Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 300 ml ılık su
  • 350 g tam buğday unu
  • 150 g çavdar unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 120 g Ay çekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 50 g susam
  • 50 g haşhaş tohumu
  • 75 ml pekmez

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kepek

Çekirdekli Ekmek Nasıl Yapılır?

Maya ve suyu bir kasede karıştırıp 15 dakika bekletin. Unlar ve tuzu geniş bir hamur yoğurma kabına alarak harmanlayın. Mayalı karışımı ilave edip yoğurun. Ay çekirdeği içi, kimyon tohumu, susam, haşhaş tohumu ve pekmezi ilave edip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp 40 dakika daha dinlendirin. Üzerine kepek serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!