ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KEFİRLİ EKMEK

Kefirli ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kefirli ekmek tarifi için malzemeler

  • 150 g buğday unu
  • 150 g tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 250 ml kefir

Kefirli ekmek Nasıl Yapılır

Unlar, maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Kefiri ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.