ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KEFİRLİ EKMEK

Kefirli Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kefirli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g buğday unu
  • 150 g tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 250 ml kefir

Kefirli Ekmek Nasıl Yapılır?

Unlar, maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Kefiri ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve 30 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Nefis mi nefis ev yapımı kefir tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!