ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ FINDIKLI EKMEK

Fındıklı Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tam buğday unu
  • 300 ml ılık su
  • 5 gr kuru maya
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

Fındıklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Bedensel ve zihinsel yorgunluğa da iyi geldiği bilinen fındık ve fındıklı tarifler. Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamura fındıkları ekleyip tekrar yoğurun. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin ve üzerini örterek tekrar 20 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamurun üzerine bıçakla derin çizikler yapıp un serpiştirin. 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!