Fındıklı Ekmek

Fındıklı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Ekmek için

Malzemeler

  • 500 gr tam buğday unu
  • 300 ml ılık su
  • 5 gr kuru maya
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
Fındıklı Ekmek

Nasıl Yapılır

Bedensel ve zihinsel yorgunluğa da iyi geldiği bilinen fındık ve fındıklı tarifler. Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamura fındıkları ekleyip tekrar yoğurun. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin ve üzerini örterek tekrar 20 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamurun üzerine bıçakla derin çizikler yapıp un serpiştirin. 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo