Ekmekte Kuzu Kebabı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Ekmekte Kuzu Kebabı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmekte Kuzu Kebabı için

Malzemeler

  • 4 yuvarlak sandviç ekmeği
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 5 domates
  • 2 sivri biber
  • 3 dal taze soğan
  • 4-5 sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 6 siyah zeytin
  • Tuz
  • Pul biber

Süsleme için:

  • 6-7 kiraz domates
  • 2-3 sivri biber
Ekmekte Kuzu Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak şeklinde kesip iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın.
  2. Taze soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. 
  3. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kuzu etini ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  4. Sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz, kekik ve pul biber serpip karıştırın. 
  5. Sivri biber, taze soğan ve domatesi ete ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  6. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve ete ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. 
  7. Etli karışımı sandviçlere paylaştırın. Kiraz domatesleri ve sivri biberleri fırında közleyip etli karışımın üzerine yerleştirin.
  8. Sandviçlerin kapaklarını yarı aralık kalacak şekilde kapatıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo