ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ CEVİZLİ EKMEK

Cevizli Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr un
  • 150 gr tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 orta boy rendelenmiş havuç
  • 150 gr ceviz içi
  • 200 ml yoğurt
  • 125 ml süt

Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

Un, tam buğday unu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Rendelenmiş havuç, ufalanmış ceviz içi, yoğurt ve sütü ekleyip malzemeler özleşinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru tepsiye alın. Elinizle kenarlarını ve üzerini düzelterek yuvarlak şekil verin. Üzerine un serpip bıçakla derin çizikler olacak şekilde kesikler yapın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Ekmek ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!