ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ BRİOCHE

Brioche

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brioche tarifi için malzemeler

  • 125 ml ılık süt
  • 70 gr toz şeker
  • 10 gr instant maya
  • 175 gr tereyağı
  • 4 yumurta~1 yumurta
  • 500 gr un
  • 2 çay kaşığı tuz

Brioche Nasıl Yapılır

Süt, şeker ve mayayı mikserle kremamsı bir kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 4 yumurtayı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Unu ve tuzu da yavaş yavaş ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Küp kesilmiş tereyağını da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Hamuru mikserden alarak her tarafını yağladığınız bir başka kaba alın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin. Daha sonra buzdolabına koyarak 1 gece boyunca bekletin. yağladığınız bir başka kaba alın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin. Daha sonra buzdolabına koyarak 1 gece boyunca bekletin. Ertesi gün hamuru buzdolabından alarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yan yana sıkışık şekilde yağlanmış baton kalıba dizin ve 2 saat daha dinlendirin. Her iki parçanın da üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.



Fransız mutfağından dünya mutfaklarına bir armağan olan brioche, kabuğu altın renginde olan bir ekmektir. Tereyağlı, sütlü ve yumurta içeriği ekmeğe yumuşaklık sağlar. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezidir.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.