Brioche

Fransız mutfağından dünya mutfaklarına bir armağan olan brioche, kabuğu altın renginde olan bir ekmektir. Tereyağlı, sütlü ve yumurta içeriği ekmeğe yumuşaklık sağlar. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezidir.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Brioche Tarifi İçin malzemeler
- 125 ml ılık süt
- 70 gr toz şeker
- 10 gr instant maya
- 175 gr tereyağı
- 4 yumurta
- 500 gr un
- 2 çay kaşığı tuz
Brioche Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve mayayı mikserle kremamsı bir kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 4 yumurtayı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Unu ve tuzu da yavaş yavaş ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Küp kesilmiş tereyağını da ekleyip 5 dakika daha çırpın.
- Hamuru mikserden alarak her tarafını yağladığınız bir başka kaba alın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin.
- Daha sonra buzdolabına koyarak 1 gece boyunca bekletin. yağladığınız bir başka kaba alın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin.
- Daha sonra buzdolabına koyarak 1 gece boyunca bekletin. Ertesi gün hamuru buzdolabından alarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yan yana sıkışık şekilde yağlanmış baton kalıba dizin ve 2 saat daha dinlendirin.
- Her iki parçanın da üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR