ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BANANA BREAD

Banana Bread

Banana bread

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc hem yumuşak, hem lezzetli hem de muzlu ekmek tarifi ile karşınızdayız. Amerika ve Avustralya'da oldukça popüler olan banana bread, klasik ekmek tariflerinden daha farklı bir şekilde sunulur. Görünümü ile keke benzeyen banane bread; çay sohbetlerinde, öğle molalarında ve sabah kahvaltılarında tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, farklı sunumu ve lezzetiyle gönlünüzü fethedecek banana bread nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak evde tam buğday unlu ekmek yapımı ve mayalı mısır ekmeği tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Banana Bread Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet olgun muz                     
  • 105 g tereyağ (Oda sıcaklığında bekletilmiş)         
  • 8 yemek kaşığı esmer şeker 
  • 2 adet yumurta                        
  • 1/2 su bardağı yoğurt    
  • 1 paket vanilya                           
  • 260 g un  
  • 1.5 çay kaşığı karbonat   
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 120 g bitter çikolata 

Banana Bread Nasıl Yapılır?

  • 2 adet muzu ve yoğurdu bir kabararak alarak ezmek suretiyle iyice karıştırın. Başka bir kapta  tereyağı ve şekeri homojen  olana kadar çırpın.
  • Daha sonra  yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Önceden hazırladığınız yoğurtlu ve muzlu  karışımı da ekleyerek çırpma işlemini sıvı hale gelene kadar devam ettirin.
  • Bitter çikolata hariç un, karbonat, vanilya ve tarçını da ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışım pürüzsüz hale geldiğinde bitter çikolatayı da ekleyerek bir spatula yardımı ile çok ezmeden karıştırın. 
  • Hazırladığınız karışımı tereyağı sürdüğünüz kek kalıbına  alın ve ayırdığınız 1 adet muzu soyduktan sonra ortadan ikiye bölerek en üste yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika süreyle pişirin. Fırından aldıktan sonra 30 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Soğuduğunda dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!