ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ BAL KABAKLI CHALLAH

BAL KABAKLI CHALLAH

Bal kabaklı challah
8 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı challah tarifi için malzemeler

• 2 paket (22 g) instant maya
• 2/3 su bardağı ılık su
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 400 g bal kabağı püresi
• 12 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı tuz
• Yarım su bardağı akçaağaç şurubu
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1.5 yemek kaşığı tarçın
• 7-8 su bardağı ekmek unu
Üzeri için
• 4 yumurta sarısı
• Susam

Bal kabaklı challah Nasıl Yapılır

  • Hamur için malzemeler
    Maya, su, tuz ve şekeri hamur yoğurma kasesinde karıştırın. Mayanın iyice erimesi için bekletin. Karışıma bal kabağı püresi, yumurta sarısı, tuz, akçaağaç şurubu, zeytinyağı, tarçın ve 7 su bardağı unu ekleyip karıştırın. Geri kalan unu gerektikçe ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru un serptiğiniz bir tezgaha alarak 6-8 dakika yoğurun. Hamuru tekrar kabın içine alın ve üzerini nemli bir bezle kapatın. 1.5 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamura şekil verme
    Kabaran hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her 4 parçayı da 6 eşit parçaya ayırın. 6 parçanın her birini 3 cm kalınlığında şeritler şeklinde hazırlayın ve fotoğraftaki gibi dizin. Kalan 3 hamura da aynı işlemi uygulayın. Hamurları yuvarlak bir pişirme kabına yerleştirip hamur iki katı büyüklüğüne gelene kadar dinlendirin. Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.