Challah

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Challah
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Challah için

Malzemeler

  • 3.5~4 su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı ılık su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Challah

Nasıl Yapılır

Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Bal, Ayçiçek yağı, yumurtalar ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 6 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi eşit uzunlukta şeritler haline getirin. Uçlarını birleştirip örün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo