ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ CHALLAH

Challah

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Challah tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3.5~4 su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı ılık su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Challah Nasıl Yapılır

Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Bal, Ayçiçek yağı, yumurtalar ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 6 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi eşit uzunlukta şeritler haline getirin. Uçlarını birleştirip örün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.