ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ AYVALI BİSCOTTİ

Ayvalı Biscotti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Biscotti Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ayva
  • 3 yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 400 gr un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı file antep fıstığı
  • Yarım su bardağı file badem

Ayvalı Biscotti Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Ayvaları tavaya alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve karbonatı ilave edip karıştırın. Antep fıstığını, bademi ve son olarak ayvayı da ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp rulo şekli verin. Aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp verev şeklinde dilimleyin. Tekrar tepsiye dizin. 150 derecede 10 dakika daha pişirin. Dinlendirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!