ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ TEPSİ GALETASI

> TEPSİ GALETASI
Tepsi galetası
10 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepsi galetası tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un (300 g)
  • 1 paket instant hamur mayası (10 g)
  • Yarım çay bardağı süt (50 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 100 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
    Üzeri için:
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay bardağı susam
  • 1 dal taze biberiye (Çok ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Tepsi galetası Nasıl Yapılır

  • Unu karıştırma kabına eleyerek aktarın. İnstant hamur mayası ve diğer malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru ikiye ayırın, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
  • Mayalanan hamurları ayrı ayrı 1-2 dakika daha yoğurduktan sonra, un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, bir tepsiye dizin ve oda ısısında ikinci kez mayalanması için 15 dakika daha bekletin.
  • Mayalanan hamurların her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Hamuru yağlı kağıdın üzerine aktarın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, kıyılmış taze biberiyeyi, susamı ve çörek otunu serpin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  • Dinlendirdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.