Tataraş

Tataraş
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tataraş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 200 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 150 g eritilmiş tereyağı
Tataraş

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için, su ve mayayı bir yoğurma kabına alıp maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin.
  2. İç harcı için, soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle 10 cm çapında açın. Ortasına iç harcından koyup elinizle yuvarlayarak kapatın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hamur toplarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Hamurları 20 dakika fırında dinlendirin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo