Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş

Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş
22 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı tam buğday unu (Tepeleme)
  • 50 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
    İçi için
  • 500 g ıspanak (Yıkayıp süzülmüş)
  • 1 adet kırmızı soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml krema
  • 100 g süzme peynir
  • 100 g lor peyniri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet kapya biber (Zar doğranmış)
  • 1 adet yumurta
Tam Buğday Unlu Mini Ispanaklı Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Kabuğunu soyduğunuz soğanı zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yıkayıp iyice süzdüğünüz ıspanak yapraklarını ve kapya biberi ekleyip birkaç dakika çevirin. Tuzunu, pul biberini, kremasını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  2. Hamuru için; unu ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ilave edip yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tam buğday unu serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile mini tart kalıplarına sığacak şekilde açın.
  3. Hazırladığınız hamurları mini tart kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerinde çatal yardımı ile hafifçe bastırarak delikler oluşturun ki, ön pişirme yaparken kabarmasın. Hamurları 180 dereceye ayarlı fırında, 8-10 dakika pişirin.
  4. Bu arada ıspanaklı karışıma peynirleri ekleyip harmanlayın.
  5. Tart hamurlarını fırından alın. Ispanaklı karışımdan yayın. Tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyip kızarana dek pişirmeye devam edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo