ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER SÜT ÇÖREĞİ

Süt Çöreği

Süt Çöreği

Süt çöreği, Azerbaycan'a ait ulusal ve meşhur bir çörektir. Tatlı ekmek olarak da adlandırılır. Yumuşacık, tatlı bir ekmektir. Yapımında 1 bardak pudra şekeri kullanılır. Süt çöreği için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Alternatif Azerbaycan lezzetleri için Azerbeycan pilavılobya çorbası ve badambura tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 gram vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 7 su bardağı un

Süt Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Sütün 1 bardağını ısıtın ve mayayı,tuz ve pudra şekerini içerisine ekleyerek aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. 
  • Kalan sütü ısıtın ve bir kaseye alın. Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve zencefili ekleyin. 
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına getirin. Hamuru 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın. 
  • Hamuru açın şekil verin v eüzerine çatalla desen çizin. 
  • 200 derecede renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!