ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ AZERBAYCAN PİLAVI

Azerbaycan Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Azerbaycan Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 150 gr kuru iç bakla
  • 200 gr konserve bezelye
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Azerbaycan Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!