Pilavuna

Pilavuna, Kıbrıs mutfağının yöresel lezzetlerinden biridir. İç harcı hellim ve lor peyniri ile doldurulan pilavuna, özellikle kahvaltılarda ve davet sofralarında ikram edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs usulü pilavuna tarifine geçebiliriz.
Kıbrıs mutfağından kolakas ve molehiya tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Pilavuna Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- 900 gr un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
İç harç için:
- 250 gr lor peyniri
- 250 gr hellim, rendelenmiş
- 5 gr kabartma tozu
- 2 yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Pilavuna Nasıl Yapılır?
- Kuru maya, süt ve şeker bir kap içerisinde karıştırılarak 5 dakika bekletilir.
- Kalan malzemeler yoğurma kabına alınır ve sütlü karışım eklenerek yoğurulur. Hamur mayalandırmaya bırakılır.
- Harç için malzemelerin hepsi karıştırılır.
- Hamur bezelere bölünür ve açılır. Açılan hamurların orta kısmına harç koyularak kenarlardan kapatılır.
- Yumurta sarısı üzerine sürülür. Çörekotu ve susam dökülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR