ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ PEYNİRLİ AÇMA

PEYNİRLİ AÇMA

Peynirli açma
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli açma tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya veya 20 g yaş maya
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Peynirli açma Nasıl Yapılır

  • Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 2 saat dinlendirin.
  • İç harcı için bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peyniri geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp bir merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz üçgen parçaların üzerinde bıçak yardımıyla parmak uzunluğunda çentikler açın.
  • Her bezeye aynı işlemi uygulayın. Geniş tarafına peynirli harçtan ekleyerek ve içe doğru sararak ay çöreği şekli verin. Yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!