ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ LAVAŞ KÜLAHLARI

LAVAŞ KÜLAHLARI

Lavaş külahları
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lavaş külahları tarifi için malzemeler

• 2 paket küçük boy lavaş veya tortilla ekmeği
• 2 tavuk göğüs eti (Haşlanmış ve didiklenmiş)
• 2 kapya biber (Közlenmiş ve zar doğranmış)
• 3 sivri biber (İnce kıyılmış)
• 2 yemek kaşığı hardal
• 1 soğan (Çok ince kıyılmış)
• 1 kase rendelenmiş çeddar peyniri
• 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri
• Tuz
• Kimyon
Sosu için
• 1 kase süzme yoğurt
• 1 çay bardağı labne peyniri
• 3 dal semizotu (İnce doğranmış)
• 3 küçük kornişon turşu (Çok ince doğranmış)
• 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

Lavaş külahları Nasıl Yapılır

  • Çok ince didiklenmiş tavuk etini büyük bir kaseye alın.Üzerine doğranmış kapya biberi, sivri biberleri, soğanı,hardalı, tuzu ve kimyonu ilave edip iyice karıştırın.
  • Küçük boy tortilla ekmeklerinin üzerine önce peynirleri serpin, sonra da tavuklu iç malzemeyi yayın. Külah olacak şekilde sarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ortasına ısıya dayanıklı bir bardak yerleştirin. Bardağın etrafına hazırladığınız külahları bir kat olacak şekilde dizin. Üzerine rendelenmiş peynirlerden serpin. Bir kat daha aynı şekilde külahları birinci kat külahların üzerine yerleştirin. Peynir serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kızartın.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kapta çırpın. Fırında pişirdiğiniz külahların ortasındaki bardağı alın, hazırladığınız sosu yerleştirin ve hemen servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!