ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER LAVAŞ KÜLAHLARI

Lavaş Külahları

Lavaş külahları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lavaş Külahları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket küçük boy lavaş veya tortilla ekmeği
  • 2 tavuk göğüs eti (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 2 kapya biber (Közlenmiş ve zar doğranmış)
  • 3 sivri biber (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 soğan (Çok ince kıyılmış)
  • 1 kase rendelenmiş cheddar peyniri
  • 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Tuz
  • Kimyon

Sosu için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı labne peyniri
  • 3 dal semizotu (İnce doğranmış)
  • 3 küçük kornişon turşu (Çok ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

Lavaş Külahları Nasıl Yapılır?

  • Çok ince didiklenmiş tavuk etini büyük bir kaseye alın.Üzerine doğranmış kapya biberi, sivri biberleri, soğanı,hardalı, tuzu ve kimyonu ilave edip iyice karıştırın.
  • Küçük boy tortilla ekmeklerinin üzerine önce peynirleri serpin, sonra da tavuklu iç malzemeyi yayın. Külah olacak şekilde sarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Ortasına ısıya dayanıklı bir bardak yerleştirin. Bardağın etrafına hazırladığınız külahları bir kat olacak şekilde dizin. Üzerine rendelenmiş peynirlerden serpin.
  • Bir kat daha aynı şekilde külahları birinci kat külahların üzerine yerleştirin. Peynir serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kızartın.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kapta çırpın. Fırında pişirdiğiniz külahların ortasındaki bardağı alın, hazırladığınız sosu yerleştirin ve hemen servis yapın
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!