ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ KÜLÇE

Külçe

Külçe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Külçe tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5 çay bardağı ılık su

Açmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Iç harcı için

  • 100 g eritilmiş tereyağı
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı rezene tohumu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Külçe Nasıl Yapılır

  • Unun yarısını geniş bir kaba eleyin. İnstant maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Kalan un ve suyu ilave edip sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Sıcak bir yerde 40 dakika dinlendirin.
  • Külçelerin içi için gerekli olan unu yapışmaz yüzeyli bir tavada kokusu çıkıncaya kadar hafif kavurun. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve bol zeytinyağı sürdüğünüz bir tepsiye dizin. Bezeleri yağlanmış zeminde bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerlerine sırasıyla erittiğiniz tereyağı, az miktarda kavurulmuş un, yarımşar yemek kaşığı tahin, rezene tohumu, susam ve çörek otu serpin. Hamurun uzun kenarından iki santim kadar içe katlayıp her katına zeytinyağı sürerek hamuru rulo sarın. Elinizle çevirerek büküp içe doğru sarın ve gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Mayalanması için ılık ortamda 15-20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.