ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ KEPEKLİ UNLU KİŞ

Kepekli unlu kiş

Kepekli unlu kiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli unlu kiş tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    İçi için
  • 500 g ıspanak
  • 150 g az yağlı beyaz peynir
  • Karabiber, pul biber
  • 2 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kepekli unlu kiş Nasıl Yapılır

  • Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp unla birlikte mutfak robotunda kum haline gelene dek karıştırın.
  • Zeytinyağını, süzme yoğurdu, yumurtaları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Un serpilmiş tezgahın üzerinde bir parçasını merdane yardımı ile yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde açın. Küçük yuvarlak kalıp yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Hamurları yağlanmış muffin kapların içine paylaştırın ve buzdolabında bekletin.
  • İç malzemesi için; zeytinyağını tavada ısıtıp kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ve irice doğradığınız ıspanakları da sırasıyla ekleyerek kavurmaya devam edin. İç malzemeyi ocaktan alın. Soğuyunca tart hamurlarının içine paylaştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Muskatı, kimyonu ve ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. En son yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.