ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ KABAKLI SALÇALI PANKEK

> KABAKLI SALÇALI PANKEK
Kabaklı salçalı pankek
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı salçalı pankek tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı herhangi bir un (Ben siyez tercih ettim)
  • 1 küçük paket (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5-2 orta boy kabağın rendesi (1 su bardağından 1-2 yemek kaşığı fazla)
  • 1 yumurta (Vegan tercih için 1 yemek kaşığı toz chia + 3 yemek kaşığı suyu karıştırıp 20 dakika dinlendirin)
  • 1 çay kaşığı bal veya agave
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı herhangi bir süt
Kabaklı salçalı pankek Nasıl Yapılır

Kahvaltılarınıza eşlik edecek farklı bir lezzet kabaklı salçalı pankek tarifi
  • Rendelenmiş kabakları iyice sıkıp sularını süzdürün. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın. Yumurta, bal, salça, yağ ve sütü karıştırın. Ardından, kuru ve ıslak malzemeler birbirine iyice geçinceye dek her şeyi karıştırın. Tuz oranını kullandığınız salçaya göre ayarlamanız gerekebilir. Hamurunuz fazla akışkan olursa un, akışkanlığı az olursa süt ekleyip dengeleyebilirsiniz.
  • Yapışmaz tavayı 1-2 çay kaşığı yağ ekleyerek orta ateşte ısıtın. Pankekten bir kepçe dökün, hafifçe yayılacaktır. Ateşi kısarak, yaklaşık 2 dakika, pankekin üzerinde baloncukları görene dek pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirip renklendirin.

    Sevdiklerinize özel nefis pankek tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.