ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER ENGİNARLI FOCACCİA

Enginarlı Focaccia

Enginarlı Focaccia

Aydan Üstkanat’tan farklı bir focaccia lezzeti... Ana vatanı İtalya olan focaccia, un, su ve tuz ile hazırlanan bir ekmektir. Focaccia ekmeğini bu kez enginarla zenginleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Malzemelr hazırsa, enginarlı focaccia tarifi için detaylara geçebiliriz.

NOT: Enginar turşusu @urladan_sofranıza, kapari karpuzu @izmirdeniste ürünleridir. Ançuezli salamura yeşil zeytini ise evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Salamura zeytinlerin çekirdeğini oyucu ile çıkarın ve bir gece sütte bekletilmiş ançuezleri ilave edin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Focaccia Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g buğday unu
  • 320 ml su (Ne soğuk, ne ılık)
  • ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • Tuz

Üzeri için

  • Biberiye dalları
  • Enginar turşusu*
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı soğan halkaları

Servis için

  • Kapari karpuzu*
  • Ançuezli salamura yeşil zeytin*
  • Parmesan peyniri 

Enginarlı Focaccia Nasıl Yapılır?

  • Kuru mayayı un ile karıştırıp ortasını açın, su, zeytinyağı, tuzla yumuşak bir hamur kıvamı tutturun.
  • Karıştırırken silikon spatula kullanın veya mutfak şefinde yapın. Beze yapıp 2 saat süreyle ılık bir yerde bekletin.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz yoğurduktan sonra tepsiye alın ve elinizi bolca yağlayıp tepsi boyutunda genişletin.
  • Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve parmağınızla bastırarak çukurluklar oluşturun. Üzerine ikiye kesilmiş enginar turşusu, varsa bebek enginar dilimleri (çiğ olarak) karabiber, soğan halkaları, deniz tuzu ve biberiye dalları serpin.
  • Kontrollü olarak önceden ısıtılmış 210 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. 
  • Fırından alınca üzerine parmesan peynir, kapari karpuzu ve ançüezli yeşil zeytin ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!