ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEKTEN TURTA

> EKMEKTEN TURTA
Ekmekten turta
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmekten turta tarifi için malzemeler
  • 4 + 1/2 su bardağı ekmek (1 cm’lik küpler halinde kesilmiş)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
    İçi için;
  • 5 yumurta + 1 yumurta beyazı
  • 2-3 kibrit kutusu beyaz peynir veya rendelenmiş herhangi bir peynir
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1-2 tutam karabiber
Ekmekten turta Nasıl Yapılır

  • Ekmekleri mutfak robotunda inceltin, kalan malzemeleri ekleyin ve ele yapışmayan, kolay toplanan bir hamur elde edinceye dek karıştırın. Yaklaşık 18-20 cm çapında yağlanmış kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu sırada içini hazırlayın.
  • Bütün malzemeyi iyice karıştırın, yumuşak bir peynir kullanırsanız mutfak robotunda

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.