Cobbler Hamuru

Cobbler Hamuru
06 Ocak 2022

Cobbler, büyük fırın tepsisine dökülen ve pişirmeden önce hamur ile kaplanan nefis bir tatlıdır. Cobbler hamuru ise, farklı tatlılarda kullanılan bir hamur çeşididir. Uzun bir raf ömrüne sahip olan cobbler hamuru, meyve karışımları ile bir araya getirilerek tatlı şöleni yaşamanızı sağlayabilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa cobbler hamurunun detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için turta hamurupataşu hamuru ve kolay çörek hamuru tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Cobbler Hamuru için

Malzemeler

  • 250 gr un 
  • 80 gr şeker
  • 5 gr vanilya 
  • 15 gr kabartma tozu 
  • 200 gr tereyağı
Cobbler Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Cobbler hamuru için olan bütün malzeme kaba alınır.
  2. Kaba alınan malzemeler yoğurulur ve hamur kıvamına getirilir.
  3. Buzdolabına alınarak dinlendirilir. 
  4. Hamur 180 derecede 20 dakika da pişer. Afiyet olsun. 

Cobbler Hamurunun Püf Noktası Nedir?

  1. Hamurun içerisinde yumurta olmadığı için hamur uzun süre buzdolabında saklanabilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo