ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER COBBLER HAMURU

Cobbler Hamuru

Cobbler Hamuru

Cobbler, büyük fırın tepsisine dökülen ve pişirmeden önce hamur ile kaplanan nefis bir tatlıdır. Cobbler hamuru ise, farklı tatlılarda kullanılan bir hamur çeşididir. Uzun bir raf ömrüne sahip olan cobbler hamuru, meyve karışımları ile bir araya getirilerek tatlı şöleni yaşamanızı sağlayabilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa cobbler hamurunun detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için turta hamurupataşu hamuru ve kolay çörek hamuru tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cobbler Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr un 
  • 80 gr şeker
  • 5 gr vanilya 
  • 15 gr kabartma tozu 
  • 200 gr tereyağı

Cobbler Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Cobbler hamuru için olan bütün malzeme kaba alınır.
  • Kaba alınan malzemeler yoğurulur ve hamur kıvamına getirilir.
  • Buzdolabına alınarak dinlendirilir. 
  • Hamur 180 derecede 20 dakika da pişer. Afiyet olsun. 

Cobbler Hamurunun Püf Noktası Nedir?

  • Hamurun içerisinde yumurta olmadığı için hamur uzun süre buzdolabında saklanabilir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!