ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER CEVİZLİ ERİŞTE

Cevizli Erişte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket hazır erişte
  • 1 kahve fincan�� çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 çorba kaşığı çörek otu
  • 12 dal taze nane
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?

  • Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.
  • Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın.
  • Haşlanmış erişteyi ekleyip 12 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörek otlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!