ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ YOĞURTLU VE KIYMALI BOŞNAK BÖREĞİ

Yoğurtlu Ve Kıymalı Boşnak Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Ve Kıymalı Boşnak Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 400 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 300 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Yoğurtlu Ve Kıymalı Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanları tereyağının yarısıyla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyin. Suyunu salıp çekince baharatları ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın ve iyice karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine yoğurt sürün. Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde harçtan yayıp rulo şekilinde sarın ve sonra tekrar içe doğru sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını eritip böreklerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla çırpıp böreklerin yanında servis yapın.

Farklı bir versiyonu için, klasik boşnak böreği tarifini deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!