ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ YOĞURTLU VE KIYMALI BOŞNAK BÖREĞİ

Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği tarifi için malzemeler

  • 3 yufka
  • 400 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 300 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği Nasıl Yapılır

Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanları tereyağının yarısıyla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyin. Suyunu salıp çekince baharatları ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın ve iyice karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine yoğurt sürün. Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde harçtan yayıp rulo şekilinde sarın ve sonra tekrar içe doğru sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını eritip böreklerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla çırpıp böreklerin yanında servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.