ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ YEŞİLLİ BÖREK

Yeşilli Börek

Yeşilli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşilli Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 600 g un
  • Ilık su
  • Tuz

İç harcı için

  • Yarım demet pazı
  • Yarım demet ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz parmesan

Yeşilli Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için ince kıydığınız pazı ve ıspanağı tuz ve karabiberle zeytinyağında hafif soteleyin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla ince açıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Hazırladığınız iç harcın 1/4’ünü tam ortasına koyun. Kalan harcı hamurun etrafına rulo şeklinde yayın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açın ve harcı yaydığınız hamurun üzerine kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın.
  • Hamurun ortasındaki harcın üzerine aynı büyüklükte bir kase kapatıp kenar kısımlarındaki hamuru üçer parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz her parçayı içini görecek şekilde çevirip çiçek şekli verin.
  • Böreğinizi bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla böreğinizin üzerine sürün. Yeşilli kısımlara toz parmesan serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!