Yalancı Boyoz Böreği

Yalancı Boyoz Böreği
07 Şubat 2025

Kat kat yumuşacık dokusu, maden suyu ile hafifleyen lezzeti ve içindeki beyaz peynirin eşsiz uyumuyla bu yalancı boyoz böreği, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak!

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yalancı Boyoz Böreği için

Malzemeler

Yufkaları ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Sos için:

  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

İç harç için:

  • Beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
Yalancı Boyoz Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle, yufkaları ıslatmak için derin bir kasede sıvı yağ ve suyu karıştırın. Bir yufkayı düz bir yüzeye serin.
  2. Üzerine yağlı su karışımından fırça yardımıyla sürün ve yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı bıçakla dörde bölün.
  3. Her parçanın geniş kısmına beyaz peynir koyun ve kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sararak gül böreği şekli verin.
  4. Hazırladığınız boyozları dikdörtgen bir borcam tepsisine yan yana sıkıca yerleştirin.
  5. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Derin bir kapta maden suyu, sıvı yağ ve suyu çırparak hazırladığınız karışımı boyozların üzerine eşit şekilde dökün. Üzerini streç filmle kaplayarak bir gece buzdolabında bekletin.
  7. Boyozları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan boyozları sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo