ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ÜZERİ AÇIK KIYMALI BÖREK

Üzeri açık kıymalı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzeri açık kıymalı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • Yarım kg un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Su

İç malzeme için

  • 350 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri açık kıymalı börek Nasıl Yapılır

Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın. Tuz, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın. Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin. Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın. Kenardan bir parmak boşluk bırakın. Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın. Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.