ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAZE SOĞANLI VE SUSAMLI BÖREK

> TAZE SOĞANLI VE SUSAMLI BÖREK
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze soğanlı ve susamlı börek tarifi için malzemeler
  • 10 milföy hamuru 1 demet taze soğan 2-3 közlenmiş kırmızıbiber 200 gr beyaz peynir 2 yumurta sarısı Susam 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze soğanlı ve susamlı börek Nasıl Yapılır

Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. İnce uzun şeritler şeklinde doğrayın.

Soğan ve biberi zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş peyniri ilave edip harmanladıktan sonra soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarının ortasına soğuyan harçtan paylaştırın. Her iki ucunu ortası boşluk kalacak şekilde karşılıklı kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.