ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAZE SOĞANLI VE SUSAMLI BÖREK

Taze Soğanlı Ve Susamlı Börek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Soğanlı Ve Susamlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 10 milföy hamuru 1 demet taze soğan 2-3 közlenmiş kırmızıbiber 200 gr beyaz peynir 2 yumurta sarısı Susam 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Taze Soğanlı Ve Susamlı Börek Nasıl Yapılır?

Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. İnce uzun şeritler şeklinde doğrayın.

Soğan ve biberi zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş peyniri ilave edip harmanladıktan sonra soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarının ortasına soğuyan harçtan paylaştırın. Her iki ucunu ortası boşluk kalacak şekilde karşılıklı kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!