ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAZE KEKİKLİ BÖREK

Taze kekikli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze kekikli börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg un
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı maya
  • Aldığı kadar su

İç harcı için

  • 1 kg Antep peyniri
  • 1 demet taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 g taze kekik
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Eritilmiş tereyağı

Taze kekikli börek Nasıl Yapılır

Hamuru için un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için gerekli olan tüm malzemeleri ince doğrayıp bir kapta harmanlayın. Yumurtayı kırıp tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. İç harcı yayarak dört kenarından ortaya doğru hamuru büzdürün. Uçlarını harcın üzerine gelecek şekilde kapatın. Ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.