ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAZE FASULYELİ RULO BÖREK

Taze Fasulyeli Rulo Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Fasulyeli Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr yumurtalı hamur
  • 300 gr taze fasulye
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt kreması
  • Tuz

Süsleme için:

  • 1 dal taze soğan

Taze Fasulyeli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup kıyın. margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
  • Fasulye, bir tutam tuz ve 3 kaşık su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  • Lor peyniri, yumurta ve kaşar peynirinin yarısını bir kapta karıştırıp fasulyeli karışıma ilave edin. 
  • Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak inceltin. Üzerine hazırladığınız fasulyeli karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp doğranmış taze soğanla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.