Taze Fasulyeli Rulo Börek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Taze Fasulyeli Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Fasulyeli Rulo Börek için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr yumurtalı hamur
  • 300 gr taze fasulye
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt kreması
  • Tuz

Süsleme için:

  • 1 dal taze soğan
Taze Fasulyeli Rulo Börek

Nasıl Yapılır

  1. Taze fasulyeleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup kıyın. margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
  2. Fasulye, bir tutam tuz ve 3 kaşık su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  3. Lor peyniri, yumurta ve kaşar peynirinin yarısını bir kapta karıştırıp fasulyeli karışıma ilave edin. 
  4. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak inceltin. Üzerine hazırladığınız fasulyeli karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyo ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  5. Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp doğranmış taze soğanla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo