ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU YUFKA ÇANAĞI

Tavuklu yufka çanağı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu yufka çanağı tarifi için malzemeler

  • 2 yufka
  • 150 gr tereyağı
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 150 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı soya yağı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu yufka çanağı Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Tereyağını eritin. Yufkaları, aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkayı 10 x 10 ebatlarında keserek kalıplara yerleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayıp, yufkaları 15 dakika pişirin. Diğer tarafta, soğanı küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları küp doğrayıp soğanla birlikte pişirin. Tavuk etlerini küp doğrayın. Kırmızıbiberi jülyen kesip tavuk etleriyle birlikte mantara ilave edip soteleyin. Soya sosu ve kremayı ekleyip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, yufka çanaklarının içine paylaştırın. Üzerlerini kıvırcık maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.