ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUKLU RÜZGAR GÜLÜ BÖREĞİ

Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

17 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı haşhaş
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Rüzgar Gülü Böreği Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Tavuğu haşlayıp suyunu süzün. Eti tavla zarı şeklinde kesin. Ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Milföyleri rüzgar gülü şeklinde kesip orta kısımlarına tavuk etli harcı paylaştırın. Rüzgar gülü şekli verip uçların açılmaması için kürdanla sabitleyin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!