Tavuk Etli Rulo Börek

Tavuk Etli Rulo Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuk Etli Rulo Börek için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 tavuk göğüs eti
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Susam
Tavuk Etli Rulo Börek

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın. Tavuk etlerini tel tel ayırın. Ceviz içi ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Yufkalardan birini tepsiye yayın. Kenarlarını içe doğru katlayın. Erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin. Tavuklu harcın dörtte birini üzerine yayın.
  3. Diğer yufkaları üst üste yerleştirerek aynı işlemi tekrarlayın. En son yufkanın üzerini kalan yağ ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine ayırdığınız 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün.
  5. Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo