ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ RULO BÖREK

Tavuk Etli Rulo Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 tavuk göğüs eti
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Susam

Tavuk Etli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın. Tavuk etlerini tel tel ayırın. Ceviz içi ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Yufkalardan birini tepsiye yayın. Kenarlarını içe doğru katlayın. Erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin. Tavuklu harcın dörtte birini üzerine yayın.
  • Diğer yufkaları üst üste yerleştirerek aynı işlemi tekrarlayın. En son yufkanın üzerini kalan yağ ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine ayırdığınız 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!