ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAŞUCU BÖREĞİ

Taşucu Böreği

Taşucu böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Taşucu Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 2 haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 beyaz lahana yaprağı
  • 1 havuç
  • 2 soğan
  • 1 kesme şeker
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, tuz

Üzeri için:

  • 2 yumurta
  • 6 çorba kaşığı galeta unu

Sos için:

  • 1 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı sıvı yağ

Taşucu Böreği Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk etlerini tel tel ayırın. Lahana yapraklarını ince kıyın. Havucu rendeleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış lahanaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş havuç, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kesme şekeri ilave edip karıştırın. Tavuk eti ve soya sosunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sos için sıvı yağı ve suyu küçük bir kapta karıştırın. Yufkayı tezgaha serip hazırladığınız bu sosu fırça ile üzerine sürün. Yufkayı 8 parçaya bölün. Tavuklu malzemeyi kesilmiş yufkanın uzun kenarına gelecek şekilde yayın. Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp, sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Yumurtaları küçük bir kapta çırpın. Galeta ununu ayrı bir tabağa alın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. İçine fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine börekleri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!