ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAS BÖREĞİ

Tas Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tas Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Tereyağı

Tas Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymayı tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Kuş üzümlerini, tuzu, karabiberi, tarçını ve kıyılmış maydanozu ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Ateşe dayanıklı büyük bir tasın içine tereyağı sürün. Yufkalardan bir tanesinin üzerine tereyağı sürüp kenarları dışarı taşacak şekilde tasın içine yerleştirin. Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı tasın içine doldurun. Kenarlardan sarkan yufkaları iç harcın üzerine doğru kapatın. Tası bir tepsi üzerine ters çevirin. Tepsiyi kısık ateş üzerine yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Tası böreğin üzerinden alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!