ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SUCUKLU MANTARLI BÖREK

Sucuklu Mantarlı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuklu Mantarlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 8 dilim sucuk
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • 30 gram tereyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz

Sucuklu Mantarlı Börek Nasıl Yapılır?

Börek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Mantarları rendeleyin. Sucukları minik küp şeklinde doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları ekleyip soteleyin. Sucukları da ilave ederek pişinceye kadar kavurun. Tuz ilave edip soğumaya bırakın. Bu arada ıslatma harcını hazırlamak için tereyağını küçük bir tavada eritin. Ocaktan aldıktan sonra süt ve yumurtaları ekleyerek iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgahın üzerine tamamen açın. Kaşık yardımıyla sütlü harçtan her tarafına yaydıktan sonra yarım ay şeklinde kapatın. Mantarlı malzemeyi yufkanın içine yayıp, yuvarlak uçtan başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Diğer yufkalarla da aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan sütlü harçtan sürerek, 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!