ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PRATİK RULO BÖREK

Pratik Rulo Börek

Pratik rulo börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

Krep için:

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 250 g hindi kıyması
  • 8-10 mantar
  • 1/2 soğan
  • 200 g tulum peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak

Pratik Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Un, su, süt, yumurta ve diğer malzemeleri karıştırın. Krebinizin pürüzsüz olması için çırpma teli kullanın. Hazırladığınız hamurun ağzını kapatarak, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Krep tavanızı ısıtın ve ısınan tavayı bir parça zeytinyağıyla yağlayın. Hamurunuzdan 1 kepçe dökerek tavaya yayın. Hamurunuz bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  • İç harcı hazırlamak için tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Soğan ve mantarları küp doğrayıp birkaç dakika soteleyin. Hindi kıymasını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Kreplerin içine harcı yerleştirin ve rulo şekilde sarın. Kürdan yardımıyla sabitleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzeri için küçük bir kasede zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Bir fırça yardımıyla rulo kreplerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.