ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PIRTIK BÖREK

Pırtık Börek

Hazır yufka ile hazırlanan pırtık böreği, oldukça pratik bir börek çeşididir. İç harcı kaşar peyniri ile doldurulsa da, isteğe göre sucuk ve beyaz peynir de eklenebilir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, ortalama 30-35 dakika da sofralardaki yerini alan pırtık böreği tarifine geçebiliriz.

İç harcını doğal bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, evde kaşar peyniri yapımına göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırtık Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz

Pırtık Börek Nasıl Yapılır?

  • Yağlanmış cam fırın kabına 1 yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları ufak parçalara bölüp üzerine serpiştirin.
  • Süt, yumurta ve peynirin yarısını bir kapta karıştırın. Karışımı yufkaların  üzerine döküp kalan peyniri serpiştirin.
  • Tereyağını ufak parçalara bölüp yufkanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!