ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PIRASALI YUMUŞAK RULO BÖREK

Pırasalı Yumuşak Rulo Börek

Pırasalı yumuşak rulo börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Yumuşak Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yumurta akı (Sarıları üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6.5-7 su bardağı un

İçine sürmek için:

  • 125 g eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 500 g pırasa
  • 100 g kıyma
  • 1 havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Pırasalı Yumuşak Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkadıktan sonra ince doğrayın. 100 gram kıyma ile 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyun ve ocağın üzerinde kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Üzerine havuç rendesi ilave ederek biraz daha kavurun. Pırasaları ilave edin ve kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Biraz tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pırasalı iç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağını eritin ve yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırın. Börek hamurunu hazırlamak için un haricindeki malzemeleri yoğurma kabı içerisinde karıştırın.
  • Elde edilen karışıma azar azar un ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru, mayalanması için bekletmeden 6 eşit parçaya ayırın. Bezelerden ilkini hafif unlu bir zemin üzerinde oklava yardımı ile ince açın. Açılan hamurun üzerine fırça yardımı ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün.
  • Hamurunuzu yağladıktan sonra her yerine pırasalı iç harçtan koyun ve kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Elde edilen ruloyu bıçak yardımı ile 2 parmak aralıklarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bütün bezeleri aynı işlemden geçirin.
  • Böreklerin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve arzuya göre susam ile çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen böreği ılık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.