ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE KAYMAKLI BÖREK

> PEYNİRLİ VE KAYMAKLI BÖREK
Peynirli ve kaymaklı börek
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ve kaymaklı börek tarifi için malzemeler
  • 4 adet hazır yufka
  • 300 g ufalanmış orta yağlı beyaz peynir
  • 100 g lor peyniri
  • 4-5 dal maydanoz (Kıyılmış) 
  • 1 çay bardağı ceviz içi (Kıyılmış)

Sosu için

  • 100 g kaymak
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt 
Peynirli ve kaymaklı börek Nasıl Yapılır

Sahur için tok tutan peynirli ve kaymaklı börek tarifi...

  • İç malzemesi için peynirleri bir kaba alın. Kıyılmış maydanozu ve ceviz içini ekleyip karıştırın. 
  • Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpın. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde sürün. Daha sonra yağlanmış küçük bir fırın tepsisine hafifçe buruşturarak serin. İç malzemeden üzerine serpin. Aynı işlemi üç kat yufka olacak şekilde tekrar edin. En son katın üzerine kalan kaymaklı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirip dilimleyerek servis yapın. 

Pratik kaymaklı büzme börek tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.