ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ MİHRAP BÖREĞİ

Peynirli Mihrap Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Mihrap Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı et suyu
  • 50 gr tereyağı

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 demet maydanoz

Peynirli Mihrap Böreği Nasıl Yapılır?

Maydanozu temizleyip ince kıyın. Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Et suyunu ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın. Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!