Peynirli Mihrap Böreği

Peynirli Mihrap Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Mihrap Böreği için

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı et suyu
  • 50 gr tereyağı

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 demet maydanoz
Peynirli Mihrap Böreği

Nasıl Yapılır

Maydanozu temizleyip ince kıyın. Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Et suyunu ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın. Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo