ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ KIZARTMA BÖREK

Peynirli Kızartma Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Kızartma Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 10 gr instant maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 200 gr lor peyniri
  • 1 demet maydanoz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Peynirli Kızartma Börek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı yarım su bardağı ılık suya ekleyip karıştırın. Suyu una ilave edin. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri ince açın. Kıyılmış maydanoz ve lor peynirini bir kapta harmanlayın. Yufkaların yarısının üzerine belirli aralıklarla iç harcı paylaştırıp diğer yarısını üzerine kapatın. Üçgen parçalar şeklinde kesin. Börekleri zeytinyağında kızartın. Yağını süzüp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!