Peynirli Kızartma Börek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Peynirli Kızartma Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Kızartma Börek için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 10 gr instant maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 200 gr lor peyniri
  • 1 demet maydanoz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Peynirli Kızartma Börek

Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı yarım su bardağı ılık suya ekleyip karıştırın. Suyu una ilave edin. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri ince açın. Kıyılmış maydanoz ve lor peynirini bir kapta harmanlayın. Yufkaların yarısının üzerine belirli aralıklarla iç harcı paylaştırıp diğer yarısını üzerine kapatın. Üçgen parçalar şeklinde kesin. Börekleri zeytinyağında kızartın. Yağını süzüp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo