ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ BÖREK

Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Buğday nişastası
  • Tuz

İç harcı için

  • 500 gr beyaz peynir

Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba unu alın. Ayçiçek yağı, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla 50 cm genişliğinde açın. Yağlanmış tepsiye yufkayı serin. Üzerine ayçiçek yağı sürerek diğer yufkayı üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Diğer yufkaların aralarına aynı şekilde iç harçtan ekleyip böreği tamamlayın. Böreği kare şeklinde kesip üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.