Petuliça

Petuliça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Petuliça için

Malzemeler

  • 250 g un
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 125 g ufalanmış beyaz peynir
  • 125 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
Petuliça

Nasıl Yapılır

Krep hamuru için un, yumurta, su ve tuzu derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Yağ ısındıktan sonra krep hamurundan bir kepçe döküp çift taraflı pişirin. Bu şekilde 4 krep hamuru hazırlayın. Peynirli iç harcı için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Kreplerden birini tepsiye serin. Peynirli iç malzemenin üçte birini yayın. Malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayıp dilimlere ayırın. Üzerini tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo