ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PETULİÇA

Petuliça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Petuliça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g un
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 125 g ufalanmış beyaz peynir
  • 125 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Petuliça Nasıl Yapılır

Krep hamuru için un, yumurta, su ve tuzu derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Yağ ısındıktan sonra krep hamurundan bir kepçe döküp çift taraflı pişirin. Bu şekilde 4 krep hamuru hazırlayın. Peynirli iç harcı için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Kreplerden birini tepsiye serin. Peynirli iç malzemenin üçte birini yayın. Malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayıp dilimlere ayırın. Üzerini tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.