ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI SAHUR BÖREĞİ

Pazılı Sahur Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Sahur Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 4 yemek kaşığı onca sızma zeytinyağı
  • 1 demet pazı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 g beyaz peynir

Sosu için

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt 

Pazılı Sahur Böreği Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanları sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • İnce kıydığınız pazıyı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Pazılı harç ılındıktan sonra rendelediğiniz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kasede çırpın.
  • İlk yufkayı sızma zeytinyağı ile yağladığınız 30 cm çapındaki bir tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine yoğurtlu sostan sürün. Kalan yufkalardan parçalar kopartarak üzerine yayın. Yufkaların üzerine pazılı harçtan ilave edin.
  • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme aynı sıralama ile devam edin. Kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın.
  • Kalan yoğurtlu sosu üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!