Pazılı Sahur Böreği

21 Ocak 2021 tarihinde güncellendi.
Pazılı Sahur Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Sahur Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 4 yemek kaşığı onca sızma zeytinyağı
  • 1 demet pazı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 g beyaz peynir

Sosu için

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt 
Pazılı Sahur Böreği

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanları sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. İnce kıydığınız pazıyı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  3. Pazılı harç ılındıktan sonra rendelediğiniz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kasede çırpın.
  4. İlk yufkayı sızma zeytinyağı ile yağladığınız 30 cm çapındaki bir tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
  5. Üzerine yoğurtlu sostan sürün. Kalan yufkalardan parçalar kopartarak üzerine yayın. Yufkaların üzerine pazılı harçtan ilave edin.
  6. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme aynı sıralama ile devam edin. Kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın.
  7. Kalan yoğurtlu sosu üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo