ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI SAHUR BÖREĞİ

Pazılı Sahur Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı Sahur Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 4 yemek kaşığı onca sızma zeytinyağı
  • 1 demet pazı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 g beyaz peynir

Sosu için

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt 

Pazılı Sahur Böreği Nasıl Yapılır?

İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanları sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce kıydığınız pazıyı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Pazılı harç ılındıktan sonra rendelediğiniz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kasede çırpın. İlk yufkayı sızma zeytinyağı ile yağladığınız 30 cm çapındaki bir tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yoğurtlu sostan sürün. Kalan yufkalardan parçalar kopartarak üzerine yayın. Yufkaların üzerine pazılı harçtan ilave edin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme aynı sıralama ile devam edin. Kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın. Kalan yoğurtlu sosu üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!